Uitvaart Rotterdam

Uitvaartvervoer Rotterdam

De meeste overledenen en de directe nabestaanden worden op de dag van de uitvaart vervoerd in traditionele rouwauto’s en volgauto’s. Maar steeds vaker wordt er afgeweken van het traditionele rouwvervoer. Families willen ook het rouwvervoer persoonlijk laten zijn en kiezen daarom voor een vervoersmiddel dat bij hen past.

Op het gebied van uitvaartvervoer is er heel wat mogelijk in Rotterdam. Zo is het mogelijk om de overledene te vervoeren in een speciale rouwcaravan, achter een Trike of Harley Davidson. Mensen die zich het liefst verplaatsen op de fiets zouden kunnen overwegen om te kiezen voor de uitvaartfiets. Maar u kunt eventueel ook gebruik maken van de rouwkoe of de roze rouwauto. Om u een indruk te geven hebben we een aantal filmpjes van deze rouwvervoermiddelen op een rij gezet.

Hotrod rouwauto

Een rouwauto met suïcide doors en een enorme dode hoek! Deze bijzondere rouwauto is geschikt voor mensen die willen dat hun dierbare in een hele bijzondere auto wordt overgebracht naar de laatste rustplaats.

Uitvaartbus

In Rotterdam kunt u gebruik maken van de uitvaartbus van CVU Uitvaartzorg. In de bus is ruimte voor de familie, maar ook voor de kist met de overledene. De uitvaartbus zorgt er voor dat iedereen zolang als mogelijk bij de overledene kan blijven. Daarnaast biedt het gelegenheid om nog een laatste tocht te maken langs plekken waar de overledene bij leven graag kwam. In de bus zijn faciliteiten aanwezig die het mogelijk maken om in de openlucht een uitvaartplechtigheid te houden.

Uitvaart Harley Davidson

Voor motorliefhebbers kan de uitvaart Harley Davidson een bijzonder geschikt vervoersmiddels zijn voor de laatste rit. Op deze Harley is een speciale zijspan aangebracht waar de kist op kan staan. In de film hieronder kunt u zien hoe de uitvaart Harley Davidson er uit ziet.

Motor of trike

Er is ook een speciale aanhangwagen ontwikkeld waarmee de kist met de overledene achter een motor of trike kan worden verplaatst. Nabestaanden kunnen deze aanhangwagen ook inhuren om hem achter hun eigen motor of trike te plaatsen. Vraag uw uitvaartondernemer naar de mogelijkheden en de kosten.

Rouwboot

De uitvaartboot wordt in Rotterdam nog niet heel erg veel gebruikt, terwijl het wel een bijdrage kan leveren aan een unieke en persoonlijke uitvaart. In het voorbeeld hieronder ziet u een uitvaartboot die vaart door de grachten van een andere stad. Maar ook in Rotterdam is het mogelijk om een ‘laatste rondvaart’ te maken met de overledene. U kunt het beste telefonisch contact opnemen met een van de rederijen die varen in Rotterdam. Zij kunnen samen met u kijken wat de mogelijkheden zijn.


Roze rouwauto

Rouwauto’s zijn tegenwoordig in vrijwel alle kleuren te verkrijgen. Maar de roze rouwauto blijft een bijzonder exemplaar. Deze auto is uiteraard geschikt voor mensen die graag een roze uitvaart willen. Denk daarbij aan mensen uit de homogemeenschap. Maar de roze uitvaartauto wordt ook vaak gebruikt voor de uitvaart van meisjes.

(De roze rouwauto is te zien vanaf 3.30 min)

Loopkoets

De loopkoets is bijzonder geschikt voor mensen die het milieu zo veel mogelijk willen ontlasten. De koets is heel eenvoudig te bedienen. Omdat het de gelegenheid geeft aan meerdere mensen om tegelijk te duwen is de loopkoets ook een heel intiem vervoersmiddel dat de mogelijkheid geeft om de overledene op eigen kracht naar de zijn of haar laatste rustplaats te brengen.

Overlijden in regio Rotterdam melden?
Bel nu direct: 010 - 820 9606