Uitvaart Rotterdam

Asbestemming in Rotterdam

Een maand nadat de crematie heeft plaatsgevonden mag de familie de as van de overledene ophalen uit het crematorium. Gedurende de eerste maand is het crematorium verplicht om de as te bewaren in een (voor het publiek gesloten) algemene nis. Na die maand mag de familie vrij beschikken over de crematie-as.

De familie kan met de as doen wat ze willen. Ze kunnen de as thuis bewaren in een urn of een assieraad. Maar men kan er ook voor kiezen om de as te bewaren een urnenmuur of urnengraf bij het crematorium of op de begraafplaats. De as kan ook worden verstrooid op zee of bijvoorbeeld in de eigen achtertuin. Er zijn in Nederland honderden soorten asbestemmingen.

Asbestemming kiezen

Als een familie een besluit wil nemen over wat er met de as gaat gebeuren zullen ze als eerste moeten besluiten of ze de as willen bewaren of dat men de as wil verstrooien. Als die keuze is gemaakt kan weer gekozen worden uit diverse mogelijkheden.

Omdat het aanbod van asbestemmingen enorm groot is in Nederland kunnen we niet alle mogelijkheden voor u op een rij zetten. Om u te inspireren hebben we per onderdeel (verstrooien of bewaren) een aantal verschillende mogelijkheden voor u beschreven.

As uitstrooien
As bewaren

Overlijden in regio Rotterdam melden?
Bel nu direct: 010 - 820 9606